acai berry | make money


La Palma, het  groene Canarische eiland.

La Palma
La Palma gezien vanuit een satelliet.

La Palma
La Palma is het meest noordwestelijke eiland van de Canarische archipel. La Palma is ongeveer 28 kilometer breed en van noord naar zuid 48 kilometer lang. De hoogste top van La Palma is 2426 meter hoog. Door het abrupte karakter en de noordoost passaatwolken kent het eiland vele verschillende landschappen en klimaatzones.

Op het eiland zijn nog steeds oorspronkelijke natuurgebieden te vinden die niet of nauwelijks door de mens zijn aangetast. Het eiland is relatief klein, maar de afstanden om je voort te verplaatsen zijn in tijd gemeten lang. Het maken van de rondreis is daarom ideaal om het eiland op je gemak te gaan beleven.

Het Noord-oosten
In het noordoosten van La Palma tussen 700 en 1300 meter heeft zich door de aanwezigheid van de noordoostpassaatwolken een nevelwoud weten te ontwikkelen. Hier zal je een vegetatie aantreffen die je nergens op het vaste land van Europa zal aantreffen.

Het Noorden is groen en was tot de komst van de weg geïsoleerd en moeilijk toegankelijk vanwege de diepe kloven. Kleine dorpjes hebben hier nog steeds het oorspronkelijke karakter weten te behouden.

Cuba de la Galga
Laurierbos Cubo de la Galga.

Los Llanos
Plaza de España Los Llanos

Het Westen
Het westen van La Palma bevindt zich achter een hoge bergrug van vulkaantoppen waardoor het hier aanzienlijk minder vaak bewolkt is en vaker de zon schijnt. Over het strand van Tazacorte wordt zelfs beweerd dat hier de meeste uren zon van Europa vallen te genieten.

Los Llanos
Het gemoedelijke, moderne stadje Los Llanos in het zonnige westen is geheel anders van sfeer. Bananenplantages overheersen in de kuststrook waar zich ook enkele lavastranden bevinden waar het zeer aangenaam baden en zonnen is.

Het midden
Midden op het eiland bevindt zich de erosiekrater Caldera de Taburiente. In het hart van deze krater stroomt een beek met helder water. Geologen uit de gehele wereld komen naar de kloof Angustias om het bijzondere kussenlava te bewonderen.

Caldera de Taburiente
Toppen van de Caldera.

Het Zuiden
De zuidelijke vulkaanrug is droog en vulkanisch. In de laatste honderd jaar hebben hier twee erupties plaats gevonden. Het wachten is op de volgende!

Vulkanen
Vulkaan het zwarte gat.


Straatje in Santa Cruz.

Santa Cruz
In de  hoofdstad Santa Cruz doen de koloniale huizen, kerken en overheidsgebouwen ons herinneren aan een rijke geschiedenis.
Al deze verschillende landschappen, klimaatzones, strandjes, stadjes en dorpen maken La Palma tot een boeiend cultuur, en natuureiland waar je niet snel op uitgekeken raakt. Neem voor meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op!

oceaanzicht.nl

La Palma Wandelen

Viajes Corazón, S.L. | CIF: B38935854 | laatste wijzigingen: zaterdag 4 februari 2015